De TWEEDE Aflevering ...
Dit maal was het de beurt aan de vrouw van de premier om onze Schalkse Ruiters te vergezellen voor weer een spannende aflevering. Dat het spannend zou worden bleek wel uit het feit dat er kompleet onverwacht bezoek was van een of andere groep HUNK die blijkbaar binnen waren geraakt in de studio.
Dan was het tijd om de geheime kracht van Club Brugge te verwelkomen, diegene die het bed deelt met onze nationale premier: Celie Dehaene.
Onze Ruiters begonnen onmiddellijk met te vragen of ze geen probleem had met het etiket "de vrouw van de premier" dat ze telkenmaal opgeplakt krijgt.
Celie gaf toe dat ze daar wel nog altijd last van heeft, maar langs de andere kant opent het toch
ook enkele deuren. Bart en Tom vonden dat, in tegenstelling tot in de Verenigde Staten, de vrouw van de premier hier veel te weinig in het zonlicht wordt gesteld. Daarom hadden onze Ruiters, om haar het nodige respect te betuigen, het zo georganiseerd dat ze haar een dag zouden begeleiden.
Een volgend filmpje toonde hoe de echtgenotes van respectievelijk minister De Clerck (Michiel), Van den Brande (Tom) en Tobback (Bart) samen onder de droogkap vertoefden. Ze hadden het over de dagdagelijkse zaken des levens zoals: lunchen met de koning (weeral !), nog eens samen vertoeven met Mark Verwilghen (zo een schoon sympathiek mens). Live Video
Madame Verhofstad die door het beeld kwam werd maar nagelachen want haar man zat toch al jaaaaren in de oppositie.Hilariteit was er dan weer toen de GSM (en het was er dan nog geen die trilde!) van mevrouw Van Den Brande belde. Het geluk sloeg haar om het hart toen bleek dat het de zeer schone en sympathieke Mark Verwilghen betrof !
Voor de tweede reportage werd er eerst nog eens op straat gegaan en gevraagd aan de mensen wat nu precies menstruatie is en waarvoor ze dient ?! De antwoorden variŽerden van het uitdraaien van de kraan, voor de properheid, het zuiveren van de eileiders tot iets dat de regering moest oplossen. Nog iemand wist onze kennis te vergroten door ons te melden dat de menstruatie gelukkig maar 2 keer per jaar gebeurt.
Ook de staatsveiligheid was deze week van de partij. Voor de goede gang van zaken, was het best tijdens de uitzending niet te spreken over villa's op SardiniŽ, haar sexleven (geen oude koeien uit de sloot halen), ook geen grapjes over haar naam en tenslotte mocht er ook niet gesproken worden over Mark Verwilghen (de hele sympathieke mens).
Tenslotte was het aan de staatsveiligheid om Tom en ROB te bedanken voor hun medewerking. Op het einde van het eerste deel was de Man van Melle weer van de partij met toffe cadeaus voor de aankomende kerstperiode.
In het tweede deel werd, in de hoop dat ze niet werden onderbroken door ťťn of andere meisjesgroep, er een kleine quiz gespeeld....Wie kent er de man het best, de echtgenote of de secretaresse (Rosa). Aan de hand van enkele situatieschetsen moesten beide dames hun kennis over de premier tonen.
Toen puntje bij paaltje kwam bleek dat er nog een schiftingsvraag nodig was om Rosa als winnaar aan te duiden. Uiteindelijk bleek Celie 1 van de 3 vragen correct te hebben (toch beter dan Mike). Op het einde was er nog een oproep van Red Michiel rond toevallige toevalligheden.   Een historisch dieptepunt werd bereikt bij de televoting toen bleek dat slechts 4% van alle bellers alle 3 de vragen juist hadden. Deze week ging het TV toestel naar Renzo Campion uit Keerbergen.
2aflv2d2_13.jpg (14625 bytes)2aflv2d2_11.jpg (16575 bytes)2aflv2d2_15.jpg (16464 bytes)